П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 09.03.2021 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание проведено на девети март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

                                                                      

При участието на секретаря Мария Койнова…………………………………………

и прокурора ……………………..…………………………………………………………

сложи за разглеждане  адм. дело № 221  по описа за 2021 г. .………………………..

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………………………….

на именното повикване в 09.50 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Б.А.З.М. – И., редовно призован за днешното съдебно заседание  не се явява.  Същият се представлява от адв. К.Г., назначен за процесуален представител на жалбоподателя, с разпореждане на съда от 22.02.2021 г., във връзка с допуснатата по делото правна помощ.

ОТВЕТНИКЪТ ИНТЕРВЮИРАЩ ОРГАН ПРИ ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА БЕЖАНЦИТЕ ПРИ МС /Е. Г./, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от ст. юрк. М. Х., надлежно упълномощена с пълномощно, представено днес. 

Адв. Г. – Да се даде ход на делото.

Ст. юрк. Х. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв. Г. – Поддържам жалбата, на основания подробно изложени в същата. Моля да се приеме административната преписка. Няма да соча други доказателства.

Ст. юрк. Х. – Уважаема госпожо Председател, считам жалбата за неоснователна. Моля да се приеме в цялост представената административна преписка. Също така, представям и моля да приемете актуална Справка на Директор Дирекция „Международна дейност“ при ДАБ с вх. № МД-71/05.02.2021 г., относно: Република И.и Докладна записка с вх.№286/25.02.2021 г., от която е видно, че чужденецът самоволно е напуснал центъра.

Адв. Г. – Не възразявам да се приемат, днес представените доказателства.

 Съдът намира, че за изясняване делото от фактическа страна, следва да приеме като писмени доказателства по делото, документите, съдържащи се в административната преписка, както и представените в днешното съдебно заседание, документи от процесуалния представител на ответника, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства, документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда, с придружително писмо под вх. №1222/17.02.2021 г., /находящи се от л. 8 до л. 40 вкл. по делото/, както и Справка на Директор Дирекция „Международна дейност“ при ДАБ с вх. № МД-71/05.02.2021 г., относно: Република И.,  и Докладна записка с вх.№286/25.02.2021 г. за самоволно напуснали чужденци РПЦ - Харманли.

Адв. Г. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна.

Ст. юрк. Х. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна.

Съдът като взе предвид, че страните не ангажират други искания за събиране на доказателства, счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Г. – Уважаема госпожо Председател, моля да постановите съдебно решение, с което да отмените решението на интервюиращия орган при РПЦ при ДАБ. Същото е постановено в нарушение на процесуалните и материалните закони, предвид което моля да го отмените и да върнете преписката за ново произнасяне.

Моля за решение в тази насока.

Ст. юрк. Х. – Уважаема госпожо Председател, моля да отхвърлите жалбата на Б.А.З.М. - гражданин на И., срещу решението на Интервюиращия орган, като неоснователна и недоказана. Считам, че при постановяване на своето решение Интервюиращият орган е спазил общите изисквания за законосъобразност на индивидуални административни актове, както и специалните разпоредби на ЗУБ.

Подробни съображения съм изложила в писмени бележки, които моля да вземете предвид при постановяване на Вашето решение.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 09.57 часа.

Протоколът се изготви на 09.03.2021 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: