П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 05.03.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на пети март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Тенева

сложи за разглеждане адм.дело № 36 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.10 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „В. **“ ЕООД - ГР. Х., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез адв. М.Ф., с призовка връчена по електронна поща на 18.01.2021 г., не се явява. Същият се представлява от адв. М.Ф., надлежно упълномощена по делото, с представено пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ – ПЛОВДИВ ПРИ ЦУ НА НАП, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 14.01.2021 г., не се явява, представлява се от юрк. С. Х., надлежно упълномощен по делото, с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

Съдът докладва постъпилата молба с вх. №1540/02.03.2021 г. от адв. М.Ф., към която прилага за сведение препис-извлечение, издаден въз основа на Акт за смърт №115/18.01.2021 г. от Община Хасково, от който е видно, че управителят и едноличен собственик на капитала на дружеството „В. **“ ЕООД - Я. П. С. е починал на 17.01.2021 г.

АДВ. Ф.: Уважаема госпожо председател, считам, че към момента дружеството дори не е надлежно призовано. Аз съм наясно, че в случая аз не съм в никакво качество в това производство, доколкото макар със смъртта на едноличния собственик на ЕООД-то същото да не се прекратява автоматично по смисъла на закона, но в случая съм упълномощена от едноличния орган и управител на дружеството, който е починал, де факто с това се прекратяват пълномощията на пълномощника, а и самата призовка е връчена на 18.01.2021 г., а от представения от мен, за сведение на съда Акт за смърт, става ясно, че лицето е починало на 17.01.2020г., което аз не знаех към момента, когато получавах призовката. След датата на смъртта вече моите правомощия реално се прекратяват.

ЮРК. Х.: Предоставям на съда да прецени дали следва да бъде даден ход на делото. За установяване смъртта на управителя на дружеството е необходимо, разбира се по преценка на съда, да се изискат от ЕСГРАОН – Хасково данни за лицето Я. П. С., кога е настъпила смъртта и в тази връзка се представи и удостоверение за наследници.

С оглед изявлението, направено от адв. М.Ф. в днешното съдебно заседание, както и постъпилата молба с вх. №1540/02.03.2021 г., към която е приложен препис-извлечение от акт за смърт, съдът намира, че ход на делото в днешно съдебно заседание не следва да бъде даден, с оглед заявеното от адв. Ф., относно пълномощията ѝ.

Във връзка с постъпилата молба с вх. №1540/02.03.2021 г. и приложения към същата препис-извлечение от акт за смърт, както и заявеното от процесуалния представител на ответника, съдът намира, че следва да се изискат от ЕСГРАОН – Хасково данни за лицето Я. П. С. с ЕГН: **********, във връзка с отразеното в препис-извлечение от акт за смърт, кога е настъпила смъртта и в тази връзка да бъде представено и удостоверение за наследници.

Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДА СЕ ИЗИСКА от ЕСГРАОН – Хасково данни за лицето Я. П. С. с ЕГН: **********, във връзка с отразеното в препис-извлечение от акт за смърт, кога е настъпила смъртта и в тази връзка да бъде представено и удостоверение за наследници.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 14.05.2021 г. от 10:00 часа, за която дата ответникът, да се счита редовно уведомен чрез процесуалния си представител.

Да се призове жалбоподателя.

Заседанието приключи в 10.15 часа.

Протоколът се изготви на 05.03.2021 година.

 

                                                                     

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

Секретар: