П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 05.03.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на пети март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Тенева

сложи за разглеждане адм.дело № 616 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10:20 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Б.М., уведомен за днешно съдебно заседание при условията на чл.138., ал.2 от АПК, не се явява и не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“ - ПЛОВДИВ, уведомен за днешно съдебно заседание при условията на чл.138, ал.2 от АПК, не се явява и не се представлява.

Съдът докладва, постъпила молба по електронната поща на Административен съд – Хасково, заведена с вх. №1490/26.02.2021 г., от Ц. Д. – гл. юрк. в Дирекция „Обжалване и данъчно-осиурителна практика“, в която сочи, че е в невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание и заявява, че не възразява да бъде даден ход на делото, ако не са налице процесуални пречки за това. Сочи, че е извършила няколкократни проверки в деловодството на Административен съд – Хасково, последната, от които на 26.02.2021 г., и е установила, че по делото не е постъпило заключение по допуснатата съдебно-счетоводна експертиза. В случай, че такава постъпи до съдебно заседание или бъде представена в съдебно заседание, прави изрично възражение за срока на представянето й по смисъла на чл.199 от ГПК и моли да бъде изслушана в следващо съдебно заседание.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ М.Л.Ц., редовно уведомена за днешното съдебно заседание, по телефона на 19.01.2021 г., налице.

Съдът, с оглед редовното призоваване на страните, намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА, че по делото е постъпило писмено заключение с вх. №1492/26.02.2021 г. от вещото лице М.Л.Ц. по назначената съдебно-счетоводна експертиза, което е представено извън законоустановения срок по чл.199 от ГПК.

ДОКЛАДВА, постъпила по делото молба с вх. №1607/05.03.2021 г. от адв. С. Ж. – процесуален представител на жалбоподателя в настоящото производство, с която изцяло оспорва съдържанието на изготвената по делото съдебно-счетоводна експертиза и моли да не бъде приемано заключението на вещото лице, като се даде възможност на същото да го преработи и да отговори на поставените въпроси така, както са формулирани от тях, като отстрани допуснатите грешки съгласно изложеното в молбата.

Като взе предвид, че страните не се явяват и не правят доказателствени искания и предвид направените възражения за неспазване на законоустановения срок за представяне на съдебно-счетоводната експертиза, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, с оглед изслушване на вещото лице и приемане на заключението по назначената съдебно-счетоводна експертиза. Също така във връзка с постъпилата по делото молба с вх. №1607/05.03.2021 г. от адв. С. Ж. на вещото лице следва да бъде дадена възможност да се запознае със същата.

Ето защо, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице М.Л.Ц. да се запознае с поставените от процесуалния представител на жалбоподателя – адв. С. Ж., въпроси в молба с вх. №1607/05.03.2021 г. и да даде отговор на същите в следващо съдебно заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 02.04.2021 г. от 10.10 часа, за която дата страните - уведомени при условията на чл.138, ал.2 от АПК, вещото лице М.Л.Ц. – от съдебно заседание.

Заседанието приключи в 10.33 часа.

Протоколът се изготви на 05.03.2021 година.

 

                                                                     

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

Секретар: