П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 05.03.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на пети март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Тенева

сложи за разглеждане исково адм.дело № 52 по описа за 2021 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.55 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Ф.Х.Д., редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 25.02.2021 г., се явява лично.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №1593/04.03.2021 г. от жалбоподателя в настоящото производство, в която сочи, че съгласно чл.155, ал.1 от АПК оттегля жалбата си против оспорената от него Заповед за прилагане на принудителна административна мярка и моли делото да бъде прекратено.

ОТВЕТНИКЪТ ПОЛИЦЕЙСКИ ИНСПЕКТОР ПРИ РУ – ДИМИТРОВГРАД КЪМ ОДМВР – ХАСКОВО /А. А./, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 10.02.2021 г., не се явява и не се представлява.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ: Госпожо съдия, поддържам подадената от мен молба за оттегляне на жалбата.

Съдът като взе предвид, че с молба вх. №1540/02.03.2021 г. по описа на Административен съд – Хасково, депозирана от Ф.Х.Д. - жалбоподател в настоящото производство, поддържана и в днешно съдебно заседание, същият е заявил, че оттегля жалбата си и е направил искане за прекратяване на съдебното производство, намира, че са налице процесуални пречки да бъде даден ход на делото.

Съгласно чл.155, ал.1 от АПК, при всяко положение на делото оспорващият може да оттегли оспорването или да се откаже от него изцяло или от части. Оттеглянето е извършено в предписаната от закона форма и е преди първото по делото съдебно заседание.

Предвид осъществяване от страна на оспорващия на процесуалното действие „оттегляне“ на оспорването, съдът се счита десезиран от разглеждане на спора по същество, поради което и на основание чл.159, т.8 от АПК, жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а образуваното въз основа на нея съдебно производство следва да бъде прекратено.

Водим от горното и на основание чл.159, т.8, предл. първо от АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Ф.Х.Д. ***, против Заповед за прилагане на принудителна административна мярка №20-0254-000326/14.12.2020 г., издадена от полицейски инспектор при РУ – Димитровград към ОДМВР – Хасково /А. А./.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело №52/2021 г. по описа на Административен съд-Хасково.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от днес, за явилата се страна, а за неявилата се страна от датата на съобщаването.

Заседанието приключи в 10.59 часа.

Протоколът се изготви на 05.03.2021 година.

 

                                                                     

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

Секретар: