П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 05.03.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на пети март две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

сложи за разглеждане адм. дело № 1086 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.В.С., редовно уведомен от предходно съдебно заседание се явява лично и с адв. Н., редовно упълномощен, с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Началник група към ОД  на МВР - Хасково, сектор „Пътна полиция“, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпращат представител.

Съдът докладва:

На 08.02.2021г. в изпълнение разпореждане на съда от съдебно заседание проведено на 22.01.2021г. е постъпил писмен отговор от ответната страна, ведно с приложено заверено копие на СУМПС.

Адв. Н. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. Н. – Да се приеме представеният за днешното съдебно заседание отговор от ответната страна.

Съдът намира, че следва по делото да бъде приложен така постъпилият писмен отговор от ответната страна. Като писмено доказателство по делото следва да бъде прието копие от СУ, ведно с разписка, находящи се на л.62 по делото и  

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА писмен отговор вх.№963/08.03.2021г. на Началник група към ОД  на МВР - Хасково, сектор „Пътна полиция“.

ПРИЕМА като писмено доказателство по делото заверено за „вярно с оригинала“ копие от свидетелство за управление на МПС №263579200, ведно с разписка, находящи се на л.62 по делото.

Адв. Н. – Считам делото за изяснено. Нямаме искания за събиране на други доказателства.

Съдът като взе предвид,  че страните не правят нови доказателствени искания, счита делото за изяснено от фактическа страна и 

                                               О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Н. – Поддържам изцяло жалбата и съображенията, изведени в нея. Относно допълнителното доказателство от административният орган, ще се позова на едно основание: считам, че този ИАА е и нищожен, защото от представеното за днешното съдебно заседание доказателство е видно, че към момента на представяне на заповедта тя няма предмет. Въпросното СУМПС цитирано в заповедта е издадено 2008г. и е валидно до 2018г. То никога не е връчвано на доверителя ми. Когато се е явил на 11.02.2020г. за връчването му, то е било задържано, тъй като е претендирано, че е издадена тази заповед. Интересното е, че тази заповед не е била издадена на 11.02.2020г., когато той е бил там, а едва на 18.11.2020г. Отделно от това от материалите по делото се установи, че към момента на издаване на заповедта не са му били отнети всички контролни точки, както е посочено като фактическо основание. Представили сме НП от РУ Свиленград от 07.03.2018г., видно от което там е посочено, че на водача В.С. му остават 24 точки към 07.03.2018г. Административният орган не доказа с годни доказателства, че моят доверител е запознат с издадените НП, които са цитирани в заповедта и е имал субективното знание, че са му отнети всички точки, за да върне процесното СУ, което пък не е било в негово владение, за да го върне. Моля за Вашият акт, с който да отмените процесната заповед, както и да ни присъдите разноските по делото за адвокатско възнаграждение. Подробни съображения съм развил в писмена защита, която представям на съда.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.03 часа.

Протоколът се изготви на 05.03.2021 г.

 

 

 

Съдия:

 

 

Секретар: