П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 05.03.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на пети март две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 47 по описа за 2021 г.

докладвано от съдията

На именното повикване в 10.15 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.Х.Х., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция Обжалване и данъчно-осигурителна практика - Пловдив при ЦУ на НАП, редовно призован за днешното съдебно заседание не изпраща процесуален представител.

Съдът докладва:

На 02.03.2021г. е постъпила молба от процесуалния представител на ответната страна гл.юрк. Б., в която сочи невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание. Моли за ход на делото. Излага становище по същество и претендира присъждане на юрисконсултско възнаграждение.

С оглед определяне допустимостта на жалбата е извършена  служебна справка, за което е представеното в копие доказателство по преписката, находящо се на л.24, с което се удостоверява получаването на жалбата при ответната страна.  

На 04.03.2021г. е постъпила молба от жалбоподателя. В нея заявява невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание поради заболяване, за което представя болничен лист. Моли за отлагане на делото за друга дата и час.

Съдът, като взе предвид, че до настоящия момент няма данни жалбоподателят да е упълномощил адвокат, намира, че са налице предпоставките по чл.139 от АПК, поради което следва да бъде уважено искането за отлагане на делото. Предвид изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 16.04.2021г. от 10.40 часа, за която дата страните да се считат за редовно уведомени.

Заседанието приключи в 10.18 часа.

Протоколът се изготви на 05.03.2021 г.

 

Съдия:

 

 

Секретар: