П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 18.03.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на осемнадесети март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове: 

 

При участието на секретаря Дорета Атанасова

и  прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 118 по описа за 2021 година 

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 10.30 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.И.А., редовно призован, не се явява.  За него се явява адв. З., надлежно упълномощен.

                        ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА МЛ. АВТОКОНТРОЛЬОР В ГРУПА ОДПКПД, сектор ПП при ОДМВР – Стара Загора (Т. Р. Т.), редовно призован, не се явява.

                        От същия е постъпила молба, с която уведомява съда, че не може да присъства в днешното съдебно заседание и моли да не му бъде налагана глоба, с оглед призоваването му като свидетел по делото.

                        Адв. З. – Предоставям на съда да прецени по отношение хода на делото.    

                        Предвид редовното призоваване на страните, съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание.

                        Във връзка с постъпилата молба от мл. автоконтрольор Т. Р. Т., следва да се отбележи, че последният не е призован като свидетел по делото, а като ответник, поради което и явяването му в съдебно заседание в това му качество не е задължително и съответно не се следва глоба, в случай на неявяването му. Доколкото в молбата не се възразява по хода на делото и не се прави искане за отлагането му, съдът намира, че няма процесуални пречки ход на делото да бъде даден, водим от  което

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се жалбата, насочена срещу заповед за прилагане на принудителна административна мярка по ЗДвП.

                        Адв. З. – Поддържам жалбата. Моля да се приеме административната преписка, като също така Ви представям и моля да приемете удостоверение за раждане на детето на жалбоподателя и удостоверение за наследници, с оглед на скорошната кончина на баща му. Нямам други доказателствени искания. Моля делото да се приключи.

                        Съдът намира, че следва да приеме като доказателства документите, изпратени от административния орган, представляващи преписката по издаване на оспорената заповед, както и днес представените от процесуалния представител на жалбоподателя заверени копия от удостоверение за раждане № *** и удостоверение за наследници с изх. № ГРАОН1-2016/27.08.2020 г. и като взе предвид, че не се правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което следва да бъде даден ход по същество.

                        Водим от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА като доказателства по делото приложените към административната преписка: Заповед за прилагане на принудителна административна мярка № 21-1228-000019 от 05.01.2021 г.; АУАН № 304296/05.01.2021 г.; писмо изх. № 1228р-236/08.01.2021 г.; талон за изследване № 0060245/05.01.2021 г.; разпечатка от тест с № 23/05.01.2021 г.; Заповед № 349з-2996/02.11.2010 г. на Директор ОДМВР – Ст. Загора; справка за нарушител/водач и плик с разписка за извършена доставка на документи, както и днес представените заверени копия от удостоверение за раждане № *** и удостоверение за наследници с изх.№ ГРАОН1-2016/27.08.2020 г.          

                        ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

                        Адв. З. – Уважаема госпожо Председател, в рамките на настоящото производство искането ни е да съкратите срока на действие на заповедта за налагане на ПАМ. А. се изхранва изключително като шофьор на такси, има малко детенце, за което трябва да се грижи, баща му също е починал наскоро, което може би обяснява състоянието, в което е бил. Имайте предвид, че тече и наказателно производство и утре сме призовани в Стара Загора за предявяване, надявам се, че ще се стигне и до споразумение, така че срокът на евентуалното наказание, което ще се наложи, ще е много по-кратък, отколкото срокът на действие на заповедта и за да не се стига до такава колизия, Ви моля редуцирате наложената ПАМ, доколкото Вие решите.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10.36 часа.

Протоколът се изготви на 18.03.2021 година.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: