П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 19.03.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на деветнадесети март две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла И.

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 238 по описа за 2021 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.33 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.А., нередовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява. Призовката е върната в цялост с отбелязване, че жалбоподателката не е в РПЦ-Харманли. Съгласно разпореждане на съда от 18.03.2021г. лицето е призовано по телефона, за което има отбелязване в деловодството на АдмС–Хасково.  Разговорът е проведен с представител на Фондация „Мисия криле“ – Д. Д., като същата заявява, че  жалбоподателката е уведомена за днешното  заседание. В съдебна зала се явява адв. Ш.-процесуален представител на жалбоподателката, редовно упълномощена, с представено пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Интервюиращ орган при Държавната агенция за бежанците при РПЦ Харманли /Н. П./, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от ст.юрк. Х., надлежно упълномощена с пълномощно по делото.

Адв. Ш. – С оглед нередовното призоваване на доверителката ми, моля да не се дава ход на делото и същото да бъде насрочено за друга дата, във възможно най-кратък срок.

Ст. юрк. Х. – Моля да бъде даден ход на делото с оглед на това, че жалбоподателката е била уведомена и има преупълномощен процесуален представител, които да защитава нейните права и интереси.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден. Призоваването на жалбоподателката е нередовно с оглед неспазване на изискуемият тридневен срок за получаване  на призовката преди съдебно заседание, както и, че същата не е била призована по телефона при условията на чл.18а от АПК. С оглед на изложеното съдът намира, че делото следва да бъде отложено за нова дата и

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 26.03.2021г. от 10.00ч., за която дата и час страните да се считат за уведомени.

Заседанието приключи в 10.37 часа.

Протоколът се изготви на 19.03.2021 г.

 

 

Съдия:

 

 

Секретар: