П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 23.03.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и трети март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

сложи за разглеждане адм. дело № 326 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:15 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.Ю.Ю., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв. М.Ф., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ - Пловдив, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

Постъпила е молба с вх. № 1897/18.03.2021 г. от Д.К., в качеството ѝ на главен юрисконсулт в Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив, която молба съдът докладва в частта по отношение хода на делото.

СВИДЕТЕЛИТЕ В.Р.Х. и М.М.М., при режим на довеждане от страна на жалбоподателя, не се водят, не се явяват в съдебно заседание.

 

По хода на делото:  

Адв. Ф. – Моля да бъде даден ход на делото.

           

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпила молба с вх. № 1897/18.03.2021 г. от юрк. Д.К., в частта по същество.

 

Адв. Ф. – С оглед неоспорването на представените от наша страна в предходното съдебно заседание доказателства, моля същите да бъдат приети по делото. По отношение на двамата свидетели, за които ми дадохте възможност да водя за днешното съдебно заседание, заявявам, че нямах възможност да ги доведа и моля да бъдат заличени от списъка на свидетелите, за да не ставаме причина за отлагане на делото. Нямам други доказателствени искания. Представям Ви списък на разноските, ведно с разписка за заплащането на част от възнаграждението.

 

Като взе предвид становищата на страните, съдът намери, че следва да бъдат приети като доказателства по делото представените в предходното съдебно заседание от процесуалния представител на жалбоподателя частични извлечения от личната банкова сметка *** М.Ю.Ю., в легализиран превод на български език.  

Доколкото не се държи на разпита на допуснатите свидетели, съдът намира, че следва да заличи от списъка на лицата, допуснати в качеството на свидетели по делото В.Р.Х. и М.М.М. и доколкото не се правят искания от страните за ангажиране на допълнителни доказателства, съдът намери делото за изяснено от фактическа страна, поради което следва да бъде даден ход по същество.

 

Мотивиран от горното, съдът

 

                                               О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото частични извлечения от личната банкова сметка *** М.Ю.Ю., в легализиран превод на български език /от лист 518 до лист 579 вкл. от делото/.

ЗАЛИЧАВА от списъка на лицата, допуснати в качеството на свидетели по делото В.Р.Х. и М.М.М..

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Ф. – Уважаема госпожо Председател, моля за Вашето решение, с което да уважите подадената жалба и отмените процесния ревизионен акт, като неправилен и незаконосъобразен, по изложените подробни доводи в жалбата, с които сме оспорили както процедурата по извършването на самата ревизия по реда на чл. 122 от ДОПК, така и извода за наличието на предпоставките, а именно укрити доходи, които подлежат на облагане по специалния ред на облагане, а именно по чл. 122, ал. 2 от ДОПК. Също така напълно незаконосъобразно е приложена разпоредбата на чл. 124а от ДОПК, с оглед допълнително установените задължения за осигурителни вноски на доверителя ми. Подробни съображения в тази връзка, както и допълнителни доводи във връзка с ангажираните доказателства ще изложа в писмени бележки в определен от съда срок. Моля да ни бъдат присъдени разноските по делото, съгласно представения списък на разноските.

 

Съдът дава възможност на процесуалния представител на жалбоподателя в 10-дневен срок от днес да депозира писмени бележки по делото.

 

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

Заседанието приключи в 10:21 часа.

Протоколът се изготви на 23.03.2021 година.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: