П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 26.03.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и шести март две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла И.

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 238 по описа за 2021 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.А., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, чрез процесуалния си представител адв. Ш., не се явява и не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ Интервюиращ орган при Държавната агенция за бежанците при РПЦ Харманли /Н. П./, редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се представляват от ст.юрк. Х., надлежно упълномощена с пълномощно по делото.

Съдът докладва:

На 26.03.2021г. е постъпила молба от процесуалния представител на жалбоподателката адв. Ш., в която моли делото да бъде отложено. Заявява, че не може да се яви за днешното съдебно заседание с оглед  задължителна изолация за период от 14 дни. Сочи, че доверителката  ѝ към настоящият момент е в болнично заведение, както и невъзможност на другите съдебни адвокати да се явят, поради практики в друг съдебен район. Прилага доказателство относно основателните причини, поради които счита, че делото следва да бъде отложено.

Ст. юрк. Х. – С оглед така направената молба и във връзка със ситуацията с Ковид 19, считам, че ход на делото не следва да бъде даден. Моля същото да бъде насрочено за възможно най-близката възможна дата, а така упълномощените колеги на адв. Ш. да бъдат задължени от съда, ако не могат да се явят лично в съдебно заседание, то да представят писмена защита, относно възражението на доверителката им. 

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, тъй като е налице обективна причина, възпрепятстваща явяването на ангажирания по делото адвокат Ш.. Следва да се има предвид обаче, че видно от представеното по делото пълномощно, жалбоподателката е упълномощила  още трима адвокати, наред с адв. Ш.. Поради това и с оглед бързите срокове, в които следва да бъде разгледано производството, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за нова дата, като на тримата адвокати, с посочени телефонни номера в пълномощното, находящо се на л.60 по делото, бъде указано, че следва да вземат становище в следващо съдебно заседание, с оглед осъществяване защита на своята доверителка.

С оглед на изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 02.04.2021г. от 10.30ч., за която дата и час страните да се считат за уведомени.

ДА СЕ УВЕДОМЯТ на посочените телефонни номера в пълномощното, находящо се на л.60 по делото адв. Д. Р., адв. Д. Г. и адв. Т. И., че следва да вземат становище по хода на делото, с оглед установеното заболяване и невъзможност на адв. Ш. да се яви по настоящото производство.

Заседанието приключи в 10.05 часа.

Протоколът се изготви на 26.03.2021 г.

 

 

 

 

 

 

Съдия:

 

 

 

 

Секретар: