П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 25.02.2021 година

 

Хасковският административен съд  …………….………......   в публично съдебно заседание на двадесет и пети февруари през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                             Членове:       

 

 

При участието на секретаря Ивелина ВЪЖАРСКА………………………………………………

и прокурора

сложи за разглеждане адм.дело № 7 по описа за 2021 година…………………………………..  

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА   ......………....…...…….………..……...………………..

На именното повикване в 11.34 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.Б.Д., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява. За същата се явява адв.К.Т., надлежно упълномощен да я представлява с пълномощно, представено днес.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Кмет на Община Свиленград, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Съдът докладва постъпило под вх.№ 469/20.01.2021 г. Становище от Кмета на Община Свиленград, съдържащо съображения по съществото на спора.

Втори екземпляр от същото се връчи на пълномощника на жалбоподателя в днешното съдебно заседание.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ А.Р.Ж., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява.

От същата е постъпила молба с вх.№ 1385/23.02.2021 г., с която моли да бъде удължен срокът за изготвяне на заключението по назначената съдебно-оценителна експертиза по делото. Излага съображения, че това се налага, тъй като била изискала със заявление по пощата допълнителна информация по градоустройството на имота от Община Свиленград, както и във връзка с продължаващата усложнена епидемична обстановка в страната, допълнително удължаваща срокове по АПК. Моли делото да бъде отложено за друга дата.

Адв.Т. – Уважаема госпожо Съдия, считам че няма процесуални пречки за даване ход на делото, моля за ход.

Съдът намира, че с оглед редовното призоваване на страните, не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА се постъпилата жалба, насочена срещу Заповед № 1884/11.12.2020 г. на Кмета на Община Свиленград, оспорена само в частта ѝ относно размера на определеното с нея парично обезщетение за имота в общ размер на ***.00 лв.

ДОКЛАДВА се постъпила молба под вх.№ 1190/16.02.2021 г. от процесуалния представител на ответника, с приложени към същата писмени доказателства по опис в надлежно заверен вид.

Адв.Т. – Поддържам така подадената жалба, като считам размера на паричното обезщетение за занижен. Нямам възражения да се приеме цялата административна преписка, както и допълнително представите от страна на ответника документи, които считам, че са релевантни към спора.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото всички изпратени от страна на административния орган документи в надлежно заверен вид, представляващи цялата административната преписка.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото, изпратените от страна на ответника документи, постъпили в съда под опис от 14 пункта с придружително писмо под вх.№ 30/05.01.2021 г. в надлежно заверен вид такива /от лист 5 до лист 62 вкл. от делото/;  включително допълнително постъпилите документи с молба вх.№ 362/15.01.2021 г. на Кмета на Община Свиленград, а именно: Писмо с рег. индекс: И-7960/17.12.2020 г.; Известие за доставяне с баркод ИД PS 6500 007N55W; Копие на пощенски плик с баркод R PS 6500 007N55W; Постъпилият документ с молба вх.№ 534/22.01.2021 г. на Кмета на Община Свиленград, а именно: Писмо с рег. индекс: И-7960/17.12.2020 г., с отбелязване за отказ от получаването му; както и постъпилите с молба вх.№ 1190/16.02.2021 г. писмени доказателства под опис от 11 пункта /от лист 109 до лист 150 вкл. от делото/.  

Адв.Т. – Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

Нямам възражения по така поставените задачи към експертизата, като моля делото да бъде отложено за друга дата, за да се изготви заключението от вещото лице. 

С оглед необходимостта от изслушване заключението на вещото лице А.Р.Ж. по назначената съдебно-оценителна експертиза, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за други дата и час, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 25.03.2021 г. от 10:30 часа, за които дата и час страните да се считат за редовно уведомени.

ДА СЕ ИЗПРАТИ призовка на вещото лице А.Р.Ж., с указание да представи заключение по назначената съдебно-оценителна експертиза най-късно 3 дни преди датата на следващото съдебно заседание, с оглед съкратените срокове на производството.  

Заседанието приключи в 11.38 часа.

Протоколът се изготви на 25.02.2021 година.

 

 

 

 

 

                                  

СЪДИЯ:

 

                                  

Секретар: