П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 25.03.2021 година

 

Хасковският административен съд  …………….………......   в публично съдебно заседание на двадесет и пети март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                             Членове:       

 

 

При участието на секретаря Ивелина ВЪЖАРСКА………………………………………………

и прокурора

сложи за разглеждане адм.дело № 7 по описа за 2021 година…………………………………..  

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА   ......………....…...…….………..……...………………..

На именното повикване в 10.46 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.Б.Д., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява. За същата се явява адв.К.Т., надлежно упълномощен да я представлява с пълномощно, представено по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА по жалбата Кмет на Община Свиленград, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява юриск.Н. К. – М., надлежно упълномощена да го представлява, с пълномощно, представено по делото.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ А.Р.Ж., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява.

От същата е постъпила молба под вх.№ 1970/22.03.2021 г. на имейла на съда, неподписана с електронен подпис, в която се заявява, че вещото лице е с респираторно заболяване и с болничен за 5 дни, считано от 22.03.2021 г. и домашно лечение по назначение на личния лекар, поради което не може да се яви на 25.03.2021 г. в съдебно заседание, за изслушване на внесената експертиза.

Адв.Т. – Уважаема госпожо Съдия, считам, че няма пречки за даване ход на делото, но с оглед неявяването на вещото лице, което е представило заключението, с което аз като пълномощник съм се запознал, няма как да задаваме въпроси, за да разберем становището му относно това заключение и то няма как да бъде прието.

Считам, че делото следва да се отложи.

Юриск. К. – М. – Уважаема госпожо Съдия, аз също считам, че делото следва да бъде отложено.

Съдът намира, че с оглед редовното призоваване на страните, не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА се, че в срок е постъпило заключението от вещото лице инж. А.Р.Ж. по назначената съдебно-оценителна експертиза.

ДОКЛАДВА се постъпилата молба с вх.№ 2023/24.03.2021 г. от пълномощника на ответника, в която се изразява становище във връзка със заключението на съдебно-оценителната експертиза.

В становището са изложени мотиви във връзка с некоректност на изготвеното заключение. Претендира се същото да не бъде приемано, поради грешки и неточности, допуснати при изготвянето му.

Моли се за назначаване на тройна съдебно-оценителна експертиза, евентуално повторна такава.

Адв.Т. – Нямаме доказателствени искания на този етап от производството.

Юриск. К. – М. – Нямаме доказателствени искания на този етап от производството.

Доколкото вещото лице, изготвило заключението, не се явява в днешното съдебно заседание, като сочи извинителни обстоятелства за неявяването си, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, за изслушване на постъпилото заключение, като се укаже на вещото лице А.Р.Ж., най-късно до датата на следващото съдебно заседание, да представи по делото и писмени доказателства, удостоверяващи обективната ѝ невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание, като при непредставянето на такива ще ѝ бъде наложена глоба за това, че става неоснователна причина за отлагане на производството по делото, и с оглед на това, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, съдът 

О П Р Е Д Е Л И:

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 27.05.2021 г. от 10:00 часа, за които дата и час страните да се считат за редовно уведомени.

ДА СЕ ИЗПРАТИ нова призовка на вещото лице А.Р.Ж. с указанията на съда.  

Заседанието приключи в 10.53 часа.

Протоколът се изготви на 25.03.2021 година.  

 

 

 

                                  

СЪДИЯ:

 

                                  

Секретар: