П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 23.03.2021 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и трети март две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Ивелина Въжарска………………………...

и прокурора …………………………………………………………………..

сложи за разглеждане адм. дело № 84 по описа за 2021 г. ……….……

докладвано от съдия Цветомира Димитрова …………………..………..

на именното повикване в 11:34 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „К. 07“ ООД, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не се явяват. Същите се представляват от  адв. К., надлежно упълномощен с приложено към жалбата пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Ивайловград, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

От пълномощника на същия - юрк. Н., под вх. №1967/22.03.2021г., по електронната поща на АдмС – Хасково и подписано с електронен подпис е постъпила молба, в която моли да не се дава ход на делото, поради невъзможност за явяването му. Като причина изтъква влошено здравословно състояние, в уверение на което представя болничен лист. Към молбата е приложено пълномощно удостоверяващо представителната власт на юрк. Н., както и болничен лист с №Е20202747936, видно от който за периода от 22.03.2021г. до 26.03.2021г. юрк. Н. следва да е в отпуск по болест, поради поставена диагноза „Остра инфекция на горните дихателни пътища“.

 Адв.К. – Моля да не се дава ход на делото, поради действително уважителна причина.

Съдът намира, че ход на делото не следва да бъде даден. Видно от изложените в молбата на процесуалния представител на ответника и надлежно удостоверени с приложени към същата документи, юрк. Н. е в невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание, поради наличие на основателна причина – заболяване. Поради което и за да не бъде затруднено правото на защита на ответника, ще следва да бъде уважено искането му и ход на делото да не бъде даден, като същото бъде отложено за друга дата и час. Поради което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 25.05.2021г. от 10:00 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

Заседанието приключи в 11:36 часа.

Протоколът се изготви на 23.03.2021 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: