П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 31.03.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на тридесет и първи март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

          ЧЛЕНОВЕ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

    АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора Цвета Пазаитова

сложи за разглеждане АНД/К/58 по описа за 2021 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.13 часа се явиха:

КАСАЦИОННИЯТ ЖАЛБОПОДАТЕЛ М.Д.М., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. А.Г., с призовка връчена на 25.01.2021 г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва: Постъпила молба с вх.№2187/30.03.2021 г. от адв. Г., процесуален представител на касационния жалбоподател. В молбата се сочи, че е в невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание, но не възразява ход на делото да се даде в негово отсъствие и в отсъствието на доверителя му. Заявява, че поддържа подадената касационна жалба срещу АНД №123/24.11.2020 г. по описа на РС – Харманли, както и че поддържа изложените в жалбата аргументи за неправилност, и моли съдът да ги сподели.

ОТВЕТНИКЪТ РУ - ХАРМАНЛИ ПРИ ОДМВР - ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 20.01.2021 г., не се явява и не се представлява.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ХАСКОВО, редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 19.01.2021 г., се явява прокурор Цвета Пазаитова.

 

ПРОКУРОРЪТ: Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки да бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА се касационната жалба от М.Д.М., подадена чрез адв. Г., в качеството му на пълномощник, против Решение №260031/24.11.2020 г., постановено по АНД №123/2020 г. по описа на РС – Харманли.

 

ПРОКУРОРЪТ: Считам жалбата за допустима. Няма да соча доказателства.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, и

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ: Уважаеми административни съдии, намирам касационната жалба за допустима, а разгледана по същество – за неоснователна. Считам, че контролиращият съд в лицето на РС – Харманли е разгледал всички относими факти и обстоятелства и обосновано е стигнал до извода, че са налице предпоставките за потвърждаване на атакуваното НП. Считам, че не са допуснати нарушения на материалния и процесуалния закон пред първата инстанция и не са налични касационните основания за отмяна на обжалвания съдебен акт. Ето защо, предлагам на съда да остави в сила обжалваното решение.

СЪДЪТ обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.14 часа.

Протоколът се изготви на 31.03.2021 година.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: