П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 31.03.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на тридесет и първи март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

          ЧЛЕНОВЕ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

        АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора Цвета Пазаитова

сложи за разглеждане АНД/К/223 по описа за 2021 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.32 часа се явиха:

КАСАЦИОННИЯТ ЖАЛБОПОДАТЕЛ МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ - София, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 24.02.2021 г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва: Постъпила молба с вх.№2120/29.03.2021 г. от процесуалния представител на касационния жалбоподател гл. юрк. Р.Д., в която сочи, че е в невъзможност да се яви в днешно съдебно заседание и поради това моли да бъде даден ход на делото в нейно отсъствие. Сочи, че поддържа касационната жалба, излага съображения по съществото на спора.

ОТВЕТНИКЪТ Т.А.Д., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. Д.Д., с призовка връчена по електронна поща на 01.03.2021 г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва: Постъпила молба с вх.№2184/30.03.2021г. от адв. Д., в качеството му на пълномощник на ответника, в която сочи, че е в невъзможност да се яви в днешно съдебно заседание, но не възразява да се даде ход на делото. В молбата излага съображения по допустимостта и основателността на касационната жалба. Прилага пълномощно за процесуално представителство.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ХАСКОВО, редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 24.02.2021 г., се явява прокурор Цвета Пазаитова.

 

ПРОКУРОРЪТ: Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки да бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА се касационната жалба от Министъра на земеделието, храните и горите, подадена чрез пълномощник – гл. юрк. Д., против Решение №260110/09.12.2020 г., постановено по АНД №967/2020 г. по описа на РС – Хасково.

 

ПРОКУРОРЪТ: Намирам касационната жалба за неоснователна. Няма да ангажирам доказателства. Намирам делото за изяснено.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, и

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ: Уважаеми административни съдии, моля да постановите съдебен акт, с който да оставите в сила атакуваното съдебно решение. Считам, че мотивите на районния съд, с които е отменено НП са правилни и законосъобразни, като съдът правилно е установил нарушението на материалния и процесуалния закон при установяване на административното нарушение, при постановяване на акта и издаване на НП. С оглед на това, моля за вашето решение в този смисъл.

СЪДЪТ обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.35 часа.

Протоколът се изготви на 31.03.2021 година.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: