П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 31.03.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на тридесет и първи март през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА К.

          ЧЛЕНОВЕ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

         АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора Цвета Пазаитова

сложи за разглеждане АНД/К/26 по описа за 2021 година,

докладвано от съдията Росица Чиркалева

 

На поименното повикване в 10.36 часа се явиха:

КАСАЦИОННИЯТ ЖАЛБОПОДАТЕЛ ОТДЕЛ „РИБАРСТВО И КОНТРОЛ - ЮЖНА БЪЛГАРИЯ“ - ПЛОВДИВ ПРИ ИАРА, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по на 19.01.2021 г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва: Постъпила молба с вх.№2174/30.03.2021 г. от процесуалния представител на касационния жалбоподател – ст. юрк. М. А., в която сочи, че поради служебна ангажираност не може да се яви в днешното съдебно заседание, поради което моли да бъде даден ход на делото в нейно отсъствие. Заявява, че поддържа подадената касационна жалба срещу Решение от 24.11.2020 г., постановено по АНД №308/2020 г. по описа на РС – Харманли. В молбата излага съображения по съществото на спора.

ОТВЕТНИКЪТ А.И.А., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. Д.К., с призовка връчена по електронна поща на 12.01.2021 г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва: Постъпило становище с вх.№321/14.01.2021 г. от адв. К., в качеството и на процесуален представител на ответника А.А., с което се моли да бъде даден ход на делото в тяхно отсъствие. В становището се излагат съображения по съществото на спора, прилага списък за разноски.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ХАСКОВО, редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 12.01.2021 г., се явява прокурор Цвета Пазаитова.

 

ПРОКУРОРЪТ: Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки да бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА се касационната жалба от Отдел „Рибарство и контрол - Южна България“ - Пловдив при ИАРА, подадена от юрк. А., в качеството й на пълномощник, против Решение №2600026/24.11.2020 г., постановено по АНД №308/2020 г. по описа на РС – Харманли. В същата е направено доказателствено искане, да бъдат изискани звукозаписите от открито съдебно заседание по АНД №308/2020 г., проведено на 15.09.2020 г., респективно, да бъде повторно разпитан пред касационната инстанция свидетелят К., тъй като касатора счита, че в протокола не е записано правилно обяснението на свидетеля.

ДОКЛАДВА се отговор на касационната жалба от адв.Д.К., в качеството й на процесуален представител на ответника в настоящото производство – А.А..

ПРОКУРОРЪТ: Считам касационната жалба за допустима, по същество – за неоснователна.

По отношение на направените с нея доказателствени искания, считам, че доказателственото искане за разпит на свидетел пред касационната инстанция е процесуално недопустимо и моля да бъде оставено без уважение. По отношение на искането да бъде приложен звукозапис от съдебно заседание, считам, че е неоснователно, тъй като считам, че няма установени разминавания в отразеното по протокола от проведеното съдебно заседание.

Във връзка с направеното доказателствено искане от касационния жалбоподател, а именно: да бъде изискан звукозаписът от проведено на 15.09.2020 г. съдебно заседание на РС – Харманли, както и за събиране на гласни доказателства пред настоящата инстанция, съдът намира, че същото не следва да бъде уважено, с оглед разпоредбата на чл.219, ал.1 от АПК, съгласно която, пред касационната инстанция се допускат само писмени доказателства. По отношение на мотивите на касатора за изискване на звукозаписа и допускането на гласни доказателства в настоящата инстанция, то същите по същество касаят твърдения, за съществени нарушения на процесуалните правила допуснати от първоинстанционния съд, както и такива, допуснати при формиране на правните му изводи при постановяване на съдебния акт, които твърдения, касационния съдебен състав ще изследва в хода на касационната проверка.

Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на касационния жалбоподател, да бъде изискан от РС – Харманли звукозаписа от проведеното на 15.09.2020 г. открито съдебно заседание по АНД №308/2020 г., както и искането за събиране на гласни доказателства.

 

ПРОКУРОРЪТ: Нямам доказателствени искания.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, и

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ: Уважаеми административни съдии, считам касационната жалба за неоснователна, а атакуваното решение като правилно и законосъобразно, предлагам да бъде оставено в сила. Считам, че съдът законосъобразно е отменил обжалваното НП, като е установил нарушение на материалния и процесуалния закон.

С оглед на изложените съображения, моля за вашия съдебен акт.

СЪДЪТ обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10.44 часа.

Протоколът се изготви на 31.03.2021 година.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

Секретар: