П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 02.04.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на втори април през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

сложи за разглеждане адм.дело № 168 по описа за 2021 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10:00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА С.С.Х., редовно призована с призовка, връчена на 11.02.2021 г., не се явява. Представлява се от адв.Т. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО, редовно призована с призовка, връчена на 16.02.2021 г., не се явява. Представлява се от П. Р. – директор на дирекция „Правни дейности“ в Министерство на правосъдието, с пълномощно по делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА делото, образувано след определение № 1227/01.02.2021г., постановено по адм. дело № 767/2021г. по описа на Върховен административен съд, Шесто отделение. С посоченото определение, поради отвод на съдебния състав на Административен съд – Стара Загора делото е изпратено за разглеждане и решаване от Административен съд – Хасково. Предмет на разглеждане в настоящото производство е жалба, подадена от С.С.Х. *** против Заповед № СД-02-06/10.10.2017г. на Министъра на правосъдието, с която й е наложено дисциплинарно наказание „уволнение“ на основание чл.326б, ал.1, т.4 от ЗСВ. По изложени в жалбата съображения се моли за отмяна на оспорения в настоящото производство акт.

ДОКЛАДВА становище по жалбата, депозирано от ответника в настоящото производство чрез пълномощника му П. Р. с вх.№1632/05.03.2021 г.

АДВ. Т.: Поддържам жалбата. Моля да бъдат приобщени всички вече събрани до момента доказателства.

П. Р.: Оспорваме жалбата. Поддържаме така представеното становище. Моля да бъдат приложени към настоящото дело цялата административна преписка, представена от страна на Министъра на правосъдието, както и в последствие другите писмени доказателства.

Съдът по доказателствата и с оглед становищата на страните

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА и ПРИЛАГА като доказателства по делото представената административна преписка, съдържаща се в Приложение №1 (от лист 1 до лист 347) и Приложение №2 (от лист 1 до лист 670) по настоящото дело.

ПРИЛАГА адм. дело №590/2018 г. по описа на VІ-то отделение на ВАС ведно с доказателствата, съдържащи се в същото.

ПРИЛАГА адм. дело №15371/2018 г., ІІ-ра колегия, петчленен състав на ВАС, ведно с всички доказателства, съдържащи се в същото.

ПРИЛАГА адм. дело №9891/2019 г. на VІ-то отделение на ВАС, ведно с всички доказателства, съдържащи се в него.

ПРИЛАГА частно адм. дело №2990/2020 г. на петчленен състав на ВАС, ведно с всички доказателства, съдържащи се в същото.

ПРИЛАГА частно адм. дело №6626/2020 г. , ІІ-ра колегия, петчленен състав на ВАС, ведно с всички доказателства, съдържащи се в същото.

ПРИЛАГА адм. дело №55/2020 г. по описа на Административен съд – Стара Загора, ведно с всички доказателства, съдържащи се в него.

ПРИЛАГА частно адм. дело №767/2021 г. на VІ-то отделение на ВАС, ведно с всички доказателства, съдържащи се в него.

АДВ. Т.: Представям писмена молба с доказателствени искания (с екземпляр за ответната страна), която не е напълно идентична с приложената по адм. дело №9891/2019 г. на VІ-то отделение на ВАС, редуцирана е като е махнато това, което вече е събрано.

П. Р.: Госпожо съдия, ще искам срок за изразяване на писмено становище по всички направени доказателствени искания. По отношение на доказателственото искане за допускане на свидетели при режим на довеждане и доколкото се запознах с обстоятелствата, за които се иска свидетелите да бъдат разпитани, считам, че същите обстоятелства са извън предмета на спора. Така или иначе и тези, по отношение на които се иска да бъдат допуснати при режим на призоваване, считам, че обстоятелствата не се отнасят към предмета на спора. Още повече, дори по отношение на председателя и административен ръководител на Районен съд – Раднево, считам, че обстоятелствата, които се иска да бъдат доказвани, би следвало да бъдат доказвани с писмени доказателства. Извършвани ли са проверки, инвентаризация, архивиране на дело – считам, че това единствено с писмено доказателство може да бъде доказано, но не и със свидетелски показания. По отношение на отношенията считам, че те също са извън предмета на делото. Личностните отношения не са послужили за основание за издаване на процесната заповед, те не са разисквани, така, че не смятам, че следва да бъдат коментирани в съдебното производство.

Моля да ми бъде дадена възможност да взема писмено становище по така направените доказателствени искания. При всички случаи искам допълнително да изразя становище, за да се запозная с всяка една точка, но сега го казвам по отношение на първа точка, която касае свидетелските показания.

АДВ. Т.: Нямам други доказателствени искания, освен изразените в днес представената писмена молба. Не поддържам искането за разпит на свидетеля, ангажиран пред Върховен административен съд.

П. Р.: Нямам други доказателствени искания на този етап.

Съдът, след като изслуша становищата на страните, счита, че становище по направените искания с днес представената пред съда писмена молба от адв.Т. следва да се вземе в закрито съдебно заседание. Така представените доказателствени искания в съдебно заседание са 18 на брой, поради което е необходима допълнителна преценка от страна на съда във връзка с тяхната основателност. В тази връзка и с оглед направеното искане на ответника по делото следва да се предостави възможност да изрази становище по така представената молба с доказателствени искания, с оглед представянето й в днешно съдебно заседание.

Водим от горното съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника по делото в 7-дневен срок от днес да изрази становище по искането за събиране на нови доказателства, формулирано в представената в днешно съдебно заседание писмена молба от процесуалния представител на жалбоподателката.

След постъпване на становището от страна на ответника съдът в закрито съдебно заседание ще се произнесе по направените искания.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 21.05.2021 г. от 10:00 часа, за която дата страните уведомени от съдебно заседание чрез процесуалните си представители.

Заседанието приключи в 10:13 часа.

Протоколът се изготви на 02.04.2021 година.

 

                                                                     

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

Секретар: