П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 02.04.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на втори април през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

сложи за разглеждане адм.дело № 616 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10:14 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.Б.М., уведомен за днешно съдебно заседание при условията на чл.138., ал.2 от АПК, не се явява и не се представлява.

Съдът докладва молба с вх. №2221/01.04.2021г. от адв. Х. – процесуален представител на жалбоподателя в настоящото производство, в която сочи, че във връзка с подадената от вещото лице молба за невъзможност да се яви в днешно съдебно заседание на 02.04.2021 г. моли същата да бъде уважена и делото да бъде отложено за друга дата.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“ - ПЛОВДИВ, уведомен за днешно съдебно заседание при условията на чл.138, ал.2 от АПК, не се явява и не се представлява.

Съдът докладва, постъпила молба по електронната поща на Административен съд – Хасково, заведена с вх. №2234/01.04.2021 г., от процесуален представител на ответника в настоящото производство - гл. юрк. Ц. Д., в която сочи, че не може да се яви в днешно съдебно заседание поради ангажираност. Сочи, че е запозната със заключението и допълнителното заключение на вещото лице, а с оглед своевременно депозираната молба от вещото лице, в която същото заявява, че не може да се яви на 02.04.2021 г. за насроченото съдебно заседание, моли да се даде възможност на вещото лице да поддържа заключенията си в следващо съдебно заседание.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ М.Л.Ц., редовно уведомена за днешното съдебно заседание, не се явява.

Съдът докладва молба с вх.№2073/25.03.2021 г. от вещото лице М.Л.Ц., в която сочи, че в срок е представила допълнителното заключение по поставените въпроси към експертизата от пълномощника на жалбоподателя за насроченото заседание на 02.04.2021 г., но поради семейни причини се налага на 02.04.2021 г. да отсъства от града и поради това моли изслушването й по представените две заключения по делото да бъде отложено за друга дата.

Съдът, с оглед редовното призоваване на страните, намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът, като взе предвид постъпилите от страните молби, както и тази от вещото лице и това, че на този етап от производството страните не правят искания за събиране на други доказателства, намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, на която да бъде изслушано вещото лице във връзка с изготвените от него първоначално и допълнително заключение по делото, водим от което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 23.04.2021 г. от 10:20 часа, за която дата страните уведомени при условията на чл.138, ал.2 от АПК.

За датата на съдебното заседание да се уведоми вещото лице.

Заседанието приключи в 10:19 часа.

Протоколът се изготви на 02.04.2021 година.

 

                                                                     

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

Секретар: