П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 02.04.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на втори април през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

сложи за разглеждане адм.дело № 194 по описа за 2021 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10:28 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.М.Х., редовно призован чрез адв. В.Ч., с призовка, връчена по електронна поща на 19.02.2021 г., не се явява. Същият се представлява от адв. Ч., с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ТП НА НОИ – ХАСКОВО, редовно призован с призовка връчена, по електронна поща на 18.02.2021 г., не се явява, представлява се от гл.юрк. З. с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

АДВ. Ч.: Уважаема госпожо председател, моля да не бъде даван ход на делото. Заявявам, че от името на моя доверител правя отказ от жалбата и моля делото да бъде прекратено.

ГЛ. ЮРК. З.: Уважаема госпожо съдия, моля да ни бъде присъдено юрисконсултско възнаграждение в размер по преценка на съда.

 

Съдът, като взе предвид направеното изявление от процесуалния представител на жалбоподателя в настоящото производство и съобрази разпоредбата на чл.155 от АПК, съобразно която при всяко положение на делото оспорващият може да оттегли оспорването или да се откаже от него изцяло или отчасти, намира, че са налице пречки за даване ход на делото, поради направения отказ от оспорване и счита, че производството по делото на основание чл.159, т.8 от АПК следва да бъде прекратено, тъй като с това процесуално действие съдът е десизиран от правния спор. С оглед изхода на делото и във връзка със заявеното от процесуалния представител на ответника искане за присъждане на разноски по делото и съобразно разпоредбата на чл.143, ал.3 от АПК съдът намира, че на ответника следва да бъде присъдено юрисконсултско възнаграждение в размер на 80 лв., платими от жалбоподателя в настоящото производство.

Водим от което и на основание чл.155, ал.1 от АПК във вр. с чл.159, т.8 от АПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на А.М.Х. ***, подадена чрез адв.Ч. срещу Решение № 1012-26-19-1/02.02.2021 г. на директора на ТП на НОИ – Хасково, с което е отхвърлена жалбата на А.Х. против задължителни предписания № ЗД-1-26-00851320/08.12.2020г., издадени от контролен орган на ТП на НОИ.

ОСЪЖДА А.М.Х., ЕГН ********** *** да заплати в полза на ТП на НОИ - Хасково юрисконсултско възнаграждение в размер на 80.00 лева.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело №194/2021 г. по описа на АдмС – Хасково.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от днес за явилите се страни.

Заседанието приключи в 10:34 часа.

Протоколът се изготви на 02.04.2021 година.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

 

Секретар: