П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 02.04.2021 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на втори април през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Йорданка Попова

сложи за разглеждане адм.дело № 1172 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 11.06 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.Б.К., уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. Т.К., не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“ - СОФИЯ, уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител, не се явява, не се представлява.

Съдът докладва постъпили две молби с идентично съдържание, но заведени под различен номер. Първата – по ел. поща, с вх.№2144/30.03.2021 г., а втората – по пощата, с вх.№2192/31.03.2021 г. от процесуалния представител на ответника в настоящото производство, в която сочи, че поради усложнената епидемиологична обстановка в страната няма възможност да се яви в днешното съдебно заседание, поради което не възразява да бъде даден ход на делото. Сочи, че е запозната с молба вх.№2088/26.03.2021 г., с която вещото лице моли съда да бъде определена друга дата за изготвяне и представяне на съдебно-икономическата експертиза по делото. Няма доказателствени искания. Излага съображения по съществото на спора.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ К.В.Р., редовно призована, с призовка, връчена на 02.03.2021 г., не се явява.

Съдът докладва молба с вх.№2088/26.03.2021 г. от К.В.Р., назначена за вещо лице по настоящото дело, в която сочи, че е направила искане за изготвяне на справка в Агенция „Митници“, но към днешна дата не е получила исканата справка и няма достъп до необходимите данни за изготвяне на експертизата, поради което не е изготвила и представила в срок възложената й съдебно-икономическа експертиза. В тази връзка моли да бъде определена друга дата за изготвяне и предаване на съдебно-икономическата експертиза по адм. дело №1172/2020 г. по описа на АдмС – Хасково.

Съдът, с оглед редовното призоваване на страните, намира че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът, като взе предвид, че към настоящия момент страните не правят искане за събиране на други доказателства, както и че за изясняване на делото е необходимо да бъде изготвена назначената съдебно- икономическа експертиза и в тази връзка съобрази молбата на вещото лице, намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, за която вещото лице да изготви и представи възложената му съдебно-икономическа експертиза.

Водим от което съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице да изготви и представи в срок възложената му съдебно-икономическа експертиза.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 21.05.2021 г. от 11:00 часа, за която дата страните уведомени при условията на чл.138, ал.2 от АПК.

За съдебното заседание да се уведоми вещото лице К.В.Р..

Заседанието приключи в 11:12 часа.

Протоколът се изготви на 02.04.2021 година.

 

                                                                     

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

 

 

Секретар: