П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 08.04.2021 година

 

Хасковският административен съд  …………….………......   в публично съдебно заседание на осми април през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                             Членове:       

 

 

При участието на секретаря Ивелина ВЪЖАРСКА………………………………………………

и прокурора:…………………………………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм.дело №  229 по описа за 2021 година………………………………   

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА   ......………....…...…….………..……...………………..

На именното повикване в 11.11 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.И., редовно призован за днешното съдебно заседание, чрез назначения му процесуален представител – адв.Б.Д.К., не се явява и не се представлява.

Съдът ДОКЛАДВА, че изпратената лично до жалбоподателя призовка на посочения в жалбата му адрес – гр. Харманли, РПЦ – Харманли, е върната в цялост като неполучена, с отбелязване от връчителя на съдебни книжа и призовки, че по данни на служител в РПЦ – Харманли, адресатът е напуснал на 04.03.2021 г.

ЗА ОТВЕТНИКА по жалбата Интервюиращ орган при РПЦ – Харманли  към ДАБ, редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява ст.юрисконсулт М. Х., надлежно упълномощена от Е. Д. Ч., в качеството му на интервюиращ орган, с днес представено по делото пълномощно.

ЮРК.Х. – С оглед отсъствието на жалбоподателя, както и на процесуалния му представител, считам че има процесуални пречки да бъде даден ход на делото.

Съдът констатира, че доколкото жалбоподателят по делото – чужд  гражданин в производство по предоставяне на международна закрила, не се явява лично, както и не се явява назначеният му с Определение на съда от закрито заседание от 08.03.2021 г. процесуален представител – адв.Б.Д.К., са налице процесуални пречки да бъде гледано делото в днешното съдебно заседание, с оглед осигуряване правото на защита на лицето, на което е допусната поисканата правна помощ. Ето защо в днешното съдебно заседание ход на делото не следва да бъде даван.

Установява се, че адвокат Б.Д.К., редовно и своевременно призован за днешното съдебно заседание по имейл на 31.03.2021 г., не представя никакви доказателства или основателни причини за неявяването си днес, като същият става неоснователна причина за отлагане на делото, с оглед на което съдът следва да го предупреди, че при непредставяне в 7-дневен срок, считано от уведомяването му по имейл или телефон, на писмени доказателства относно основателността на отсъствието му в днешно съдебно заседание, ще му бъде наложена глоба за това, че стана неоснователна причина за отлагане на днешното съдебно заседание, както и ще бъде заменен като процесуален представител на жалбоподателя.

Водим от гореизложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРЕДУПРЕЖДАВА адв.Б.Д.К., че при непредставяне в 7-дневен срок, считано от уведомяването му по имейл или телефон, на писмени доказателства относно основателността на отсъствието му в днешно съдебно заседание, ще му бъде наложена глоба за това, че стана неоснователна причина за отлагане на заседанието, както и ще бъде заменен като процесуален представител на жалбоподателя.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 20.05.2021 г. от 11:30 часа, за които дата и час страните да се считат за редовно уведомени.

Заседанието приключи в 11.16 часа. 

Протоколът се изготви на 08.04.2021 година.

 

 

                                  

                       СЪДИЯ:

 

                                  

    

                       Секретар: