П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 15.04.2021 година

 

Хасковският административен съд  …………….………......   в публично съдебно заседание на петнадесети април през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                             Членове:       

 

 

При участието на секретаря Ивелина ВЪЖАРСКА………………………………………………

и прокурора

сложи за разглеждане адм.дело № 622 по описа за 2020 година……………………………….  

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА   ......………....…...…….………..……...………………..

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „У. МЦТ“ ЕООД – гр.Хасково, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

От пълномощника на дружеството-жалбоподател, адв.М.Г., е постъпила молба с вх.№ 2424/09.04.2021 г. В същата се моли делото да бъде отложено за разглеждане в днешното съдебно заседание, тъй като в периода от 08.04.2021 г. – 21.04.2021 г. адв.Г. е поставена под изолация с предписание на здравните власти, и с оглед обстоятелството, че в съдебното заседание ще бъдат изслушвани две експертизи, както и следва да бъдат доведени допуснатите от съда по искане на страната свидетели, а доверителят ѝ държи на явяването на адвоката в съдебно заседание и не желае да преупълномощи друг адвокат да осъществи защитата.

Към молбата е приложено заверено копие от Предписание за изолация в домашни условия на РЗИ – Хасково с изх.№ 5376/09.04.2021 г. за периода 08.04.2021 г. – 21.04.2021 г. 

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Директор на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика” – Пловдив, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

От пълномощника на ответника, гл.юрисконсулт Ц. Д., е постъпила на имейла на съда молба с вх.№ 2457/12.04.2021 г., подписана с електронен подпис. В същата се заявява, че с оглед своевременно депозираната молба на процесуалния представител на жалбоподателя, в която се сочи уважителна причина, с приложени доказателства, за невъзможност в явяване на днешното съдебно заседание, пълномощникът на ответника няма възражения делото да бъде отложено за друга дата.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Н.З.П., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Й.Т.К., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява.

Постъпили са експертните заключения, изготвени от същите.

Съдът намира, че с оглед представеното от пълномощника на дружеството- жалбоподател писмено доказателство, се удостоверява наличието на неотстранимо препятствие  страната да бъде представлявана в днешното съдебно заседание от упълномощения за това адвокат, поради което са налице условията на чл.139, ал.1 от АПК делото да бъде отложено за друга дата.

Водим от изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 17.06.2021 г. от 10:00 часа, за които дата и час страните да се считат редовно уведомени.

ДА СЕ ИЗПРАТЯТ нови призовки на вещите лица.

Заседанието приключи в 10:05 часа.

Протоколът се изготви на 15.04.2021 година.

  

 

 

 

                                  

СЪДИЯ:

 

                                  

Секретар: