П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 15.04.2021 година

 

Хасковският административен съд  …………….………......   в публично съдебно заседание на петнадесети април през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:       ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                             Членове:       

 

 

При участието на секретаря Ивелина ВЪЖАРСКА……………………………….……………

и прокурора

сложи за разглеждане адм.дело № 236 по описа за 2021 година………………………………

докладвано от съдия Василка ЖЕЛЕВА   ......………....…...…….………..……………………...

На именното повикване в 10.06 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.П.С., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

Съдът ДОКЛАДВА, че е постъпила молба под вх.№ 2393/08.04.2021 г. от А. И. Л. с адрес – гр.Д., ул.„****. *******.“ № *. Същата уведомява съда по делото, че съжителства с М.С. и е получила в негово отсъствие призовката по делото, но той е настанен за лечение в Психиатрична болница в гр.Кърджали до 25.05.2021 г., за което Л. не разполага с медицински документи, които да представи по делото. Моли съда да приеме, че отсъствието на жалбоподателя от днешното съдебно заседание е по уважителни причини и да отложи делото, като му даде възможност да представи медицинско.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Полицейски инспектор към ОД на МВР – Хасково, РУ – Димитровград /К. С. К./, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Съдът намира, че макар страните по делото да са редовно призовани за днешното съдебно заседание, с оглед постъпилата молба от А. И. Л. и сочените в нея причини за неявяването на жалбоподателя днес, както и обективираната молба делото да бъде отложено и да не бъде гледано в негово отсъствие, то не следва да бъде даден ход на делото в днешното съдебно заседание, за да не се наруши правото на защита на жалбоподателя. Делото следва да се отложи за друга дата, като на жалбоподателя М.П.С. писмено се укаже, че в срок най-късно до следващото съдебно заседание следва да представи писмени доказателства за невъзможността си да се яви в днешното съдебно заседание, както и че на основание чл.139, ал.2 от АПК, при повторно искане от същата страна, делото може да бъде отложено по изключение само на друго основание, ако с оглед на всички обстоятелства съдът прецени, че не е налице злоупотреба с право, а също и че личното явяване на страната в съдебно заседание не е задължително, и жалбоподателят може да бъде представляван от адвокат. 

Водим от гореизложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 17.06.2021 г. от 10:30 часа, за които дата и час страните да се считат редовно призовани.

ДА СЕ ИЗПРАТИ писмено съобщение до жалбоподателя с дадените от съда указания. 

Заседанието приключи в 10:11 часа.

Протоколът се изготви на 15.04.2021 година. 

                                                                    

 

 

                                                                        СЪДИЯ:

            

 

 

                                                                       Секретар: