П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 13.04.2021 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на тринадесети април две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 216 по описа за 2021 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 10:00 часа се явиха: …………………………

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Х.И.А., нередовно призован, не се явява. Видно от върнатия отрязък от призовка, изпратена до същия, призовката е получена лично от жалбоподателя на 06.04.2021 г., т.е. към настоящия момент не е изтекъл законоустановеният седмодневен срок за призоваването му. В залата се явява адв.М. А. К., надлежно упълномощен с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

ОТВЕТНИКЪТ Младши автоконтрольор при РУ-Харманли към ОДМВР-Хасково . Т. М.), редовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Адв.А. – Моля да дадете ход на делото. Не възразявам срещу неспазване на срока за призоваване. Позната съм с бащиното ми име.

Съдът, като взе предвид редовното призоваване на ответника  и съображенията, изложени в днешното съдебно заседание от процесуалния представител на жалбоподателя, намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв.А. – Поддържам жалбата. Моля да приемете приложените към административната преписка доказателства. Нови доказателства няма да соча. Моля да дадете ход по същество.

Съдът намира, че за изясняване на  делото от фактическа страна ще следва да приеме като писмени доказателства документите, съдържащи се в административната преписка по издаване на оспорения административен акт. Същевременно съдът, като взе предвид, че до настоящия момент ответникът не  е изпълнил указанията на съда, дадени с определение от 26.02.2021 г., да допълни административната преписка като представи по делото във вид на заверен препис доказателства, от които е видно, че издателят на оспорената заповед към дата 31.01.2021 г. е  бил назначен и е изпълнявал някоя от длъжностите, посочени в Заповед № 1253з-479 от 16.11.2020 г.  на Директора на ОДМВР-Хасково,  и съответно в кой сектор/група/звено е  изпълнявал правомощията си, а същите са от значение за правилното изясняване на всички релевантни за спора факти, намира, че ще следва повторно да задължи ответника да изпълни така вменените му задължения като определи за  това съответен срок и предупреди ответната страна, че при повторно неизпълнение указанията на съда в посочения срок, делото ще бъде приключено и решено при наличните по делото доказателства. Доколкото на съда не е ясно дали ответникът разполага с такива, предвид изпълняваната от него длъжност, ще следва съобщение за указанията на съда да бъде изпратено и на директора на ОДМВР – Хасково.

Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№1435/25.02.2021 г. – от лист 14 до лист 21 от делото.

ПОВТОРНО ЗАДЪЛЖАВА ответника, в срок до следващото открито съдебно заседание по делото, да представи във вид на заверен препис доказателства, от които да е видно, че издателят на  оспорената заповед, към дата 31.01.2021г. е бил назначен и е изпълнявал някоя от длъжностите, посочени в Заповед № 1253з-479 от 16.11.2020г. на Директора на ОДМВР-Хасково, съответно в кой сектор/група/звено е изпълнявал правомощията си.

Препис от съобщението за указанията на съда да се изпрати и на директора на ОДМВР-Хасково като МУ СЕ УКАЖЕ, в случай, че разполага с такива доказателства, да представи същите в срок до следващото открито съдебно заседание по делото.

Адв.А. – Нямам други доказателствени искания.

С оглед необходимостта да бъдат събрани доказателства съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата и час, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 25.05.2021 г. от 10:30 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

Да се изпрати съобщение до ответника и до директора на ОДМВР – Хасково за указанията на съда.

Заседанието приключи в 10:11 часа.

Протоколът се изготви на 13.04.2021 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: