П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 20.04.2021 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесети април през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

сложи за разглеждане адм. дело № 218 по описа за 2021 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:20 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.М.П., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява.

Постъпила е молба с вх.№ 2629/19.04.2021 г. от процесуалния представител на жалбоподателя – адв. А.Г., която молба съдът докладва в частта по отношение хода на делото.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Младши автоконтрольор в РУ – Свиленград към ОД на МВР – Хасково /Б.П.Б./, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща процесуален представител.

 

По хода на делото:

 

С оглед редовното призоваване на страните, съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва постъпилата жалба на М.М.П. срещу Заповед за прилагане на принудителна административна мярка № 21-0351-000043/10.02.2021 г., издадена от Б.П.Б. – мл.автоконтрольор в РУ – Свиленград към ОД на МВР - Хасково.

Докладва, че по делото с писмо вх.№ 1849/17.03.2021 г. е постъпила административната преписка по издаване на оспорения административен акт.

Докладва се постъпилата молба с вх.№ 2629/19.04.2021 г. от адв. А.Г. - процесуален представител на жалбоподателя, в частта по същество.  

 

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото изпратената от ответника административна преписка по издаване на оспорения административен акт, постъпила в съда с писмо вх.№ 1849/17.03.2021 г.

По направеното искане с молба вх.№ 2629/19.04.2021 г. от адв. Г. за събиране на данни по отношение на това дали въз основа на съставения акт за установяване на административно нарушение № GA255168/10.02.2021 г. на РУ-Свиленград, въз основа на който е издадена заповедта, е издадено наказателно постановление и данни за това дали същото е влязло в законна сила, съдът намира същото за неоснователно, доколкото образуваното административно-наказателно производство, издаденото наказателно постановление и датата на влизането му в сила, нямат отношение към законосъобразността на оспорената в настоящото производство заповед за прилагане на принудителна административна мярка. 

 

Мотивиран от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото изпратената от ответника административна преписка по издаване на оспорената заповед, постъпила в съда с писмо вх.№ 1849/17.03.2021 г. /от лист 49 до лист 64 вкл. от делото/.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на процесуалния представител на жалбоподателя за изискване на данни във връзка със заповедта дали е издадено наказателно постановление и дали същото е влязло в законна сила.

 

Доколкото от страните не се правят искания за събиране на други доказателства намира, съдът намери делото за изяснено от правна и фактическа страна, мотивиран от което

 

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

 

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

Заседанието приключи в 10:25 часа.

Протоколът се изготви на 20.04.2021 година.

 

 

                                                         

      СЪДИЯ:

 

 

 

      Секретар: