П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 16.04.2021 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на шестнадесети април  две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла И.

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1060 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

На именното повикване в 10.20 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.Д.В., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ КМЕТ НА ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от ст.юрк. П., редовно упълномощена с представено пълномощно по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА, АД „Агропионер“ – с. Капитан Андреево, обл. Хасково, редовно уведомени от предходно съдебно заседание не се явяват и не се представляват.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА, О.А.Д. ***, редовно уведомен от предходно съдебно заседание не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА, Н.Е.М. ***, редовно уведомен от предходно съдебно заседание не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА, Министерство на вътрешните работи – София, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не изпращат представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА, И.Н.М. *** редовно уведомена от предходно съдебно заседание не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА, Министерство на околната среда и водите – София, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не изпращат представител.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Н.Ш.Г., редовно призована за днешното съдебно заседание не се явява.

Съдът докладва:

На 02.04.2021г. е постъпило заключение от вещото лице Н.Г. по назначената съдебнотехническа експертиза

Адв. В. – С оглед нередовна процедура относно заинтересованите страни, моля да не се дава ход на делото. 

Ст.юрк. П. – С оглед на това, че има нередовно призовани, конституирани страни, моля да не се дава ход на делото.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден. След проверка на така представения списък на заинтересованите страни и съпоставянето му с представения по делото регистър на засегнатите имоти, съдът установи, че до настоящия момент като заинтересовани страни по делото не са конституирани: Община Свиленград, „ПРОГРЕСИВ БИЛДИНГ 2016“ ЕООД със седалище и адрес на управление: гр.***, с ЕИК:***  и „БИ СИ ИНДЪСТРИС“ЕООД със седалище и адрес на управление: гр. ***с ЕИК:***, като последното дружество се явява и заявител на процедурата, по която е издаден оспореният акт. Наред с това съдът установи, че като заинтересовани страни по делото са посочени: Н.Е.М. и И.Н.М., които не се установяват като собственици на засегнатия имот. Като такъв се явява лицето М. М.. В тази връзка съдът намира, че следва по делото да бъде представен нов подробен списък от ответната страна, като в него да бъдат посочени не само заинтересованите страни, но и всяка от тях - собственик на кой от засегнатите имоти е. Ответникът следва да извърши и актуална справка чрез кадастралния регистър и регистрите за гражданско население относно собствеността на имотите по наследяване. За следващо съдебно заседание Кметът на Община Свиленград следва да представи така приложените в преписката скици и схеми в цветен вариант, доколкото така представените до настоящия момент са черно-бели, а в обяснителната записка към окончателния проект се сочат линии с червен цвят и съответна дебелина, които са начертани върху схемите и скиците. Ответната страна също така следва да посочи: дали по смисъла на §5, т.73 от Допълнителните разпоредби на ЗУТ, обектът предмет на оспорения акт, представлява общински обект от първостепенно значение.

С оглед на изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

            НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

         КОНСТИТУИРА като заинтересовани страни по делото: Община Свиленград; „ПРОГРЕСИВ БИЛДИНГ 2016“ ЕООД със седалище и адрес на управление: гр.***, с ЕИК:*** и „БИ СИ ИНДЪСТРИС“ ЕООД със седалище и адрес на управление: гр.***, с ЕИК:***, които да се призоват за следващо съдебно заседание.

ЗАДЪЛЖАВА за следващо съдебно заседание ответната страна: да представи нов подробен списък, като в него да бъдат посочени не само заинтересованите страни, но и всяка от тях - собственик на кой от засегнатите имоти е; да извърши актуална справка чрез кадастралния регистър и регистрите за гражданско население относно собствеността на имотите по наследяване; да представи приложените в преписката скици и схеми в цветен вариант, доколкото така представените до настоящият момент са черно-бели, а в обяснителната записка към окончателния проект се сочат линии с червен цвят и съответна дебелина, които са начертани върху схемите и скиците;да посочи дали обектът, предмет на оспорения акт представлява общински обект от първостепенно значение съобразно смисъла на разпоредбата на §5, т.73 от Допълнителните разпоредби на ЗУТ.

            Адв. В. – Ще имам допълнителни въпроси към вещото лице, но не мога да взема становище преди да съм видяла цветните скици и схеми, затова ще помоля за срок.

Ст.юрк. П. – Моля, срокът за представяне на цветните скици и схеми да бъде 10 дневен.

С оглед становището на страните, съдът намира, че следва да задължи ответната страна да представи скиците и схемите находящи се по делото в цветен вариант в 10-дневен срок, считано от днес. В тази посока, съдът намира, че следва да бъде предоставена възможност на страните след изтичане на съответния срок и запознаване с цветните скици и схеми, да формулират допълнителни задачи към вещото лице в нов 10-дневен срок.

С оглед на изложеното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ЗАДЪЛЖАВА ответната страна в 10-дневен срок, считано от днес да предостави в цветен вариант приложените по делото скици и схеми.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на двете страни да формулират допълнителни искания към експертизата в 10-дневен срок, след изтичане на срока за представяне на цветните скици и схеми.

ДА СЕ ПРИЗОВАТ конституираните заинтересовани страни по делото: Община Свиленград; „ПРОГРЕСИВ БИЛДИНГ 2016“ ЕООД със седалище и адрес на управление: гр.***, с ЕИК:*** и „БИ СИ ИНДЪСТРИС“ ЕООД със седалище и адрес на управление: гр.***, с ЕИК:***.

            ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 18.06.2021г. от 10.30 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени.

            ДА СЕ УВЕДОМИ вещото лице Н.Ш.Г. за датата на следващо съдебно заседание.

Заседанието приключи в 10.36 часа.

Протоколът се изготви на 16.04.2021г.

                                                                                

 

Съдия:

 

 

 

         Секретар: