П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 20.04.2021 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесети април две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 270 по описа за 2021 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 10:10 часа се явиха:………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ З.Т.И., редовно призован, не се явява. За него се явява адв.В.Ч., надлежно упълномощен с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Областна Дирекция на МВР, гр.Хасково, редовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Адв.Ч. – Моля да бъде даден ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

                                   О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Докладва се и писмо вх.№ 2119/29.03.2021г., с което се уведомява съда, че процесното разпореждане, изготвено на 17.09.2020г., няма регистрационен номер, тъй като не е одобрено от Директора на ОД МВР – Хасково, а на същото има поставена резолюция за корекция. Към писмото се представя препис от същото разпореждане. 

Адв.Ч. – Поддържам жалбата. Моля да бъдат приети като доказателства по делото представените с административната преписка документи. След запознаване със същата уточнявам, че обжалваната заповед е издадена извън преклузивните срокове за налагане на дисциплинарно наказание, тъй като видно от резолюцията на документа, наименован „разпореждане“ от 17.09.2020г., наказващият орган тогава лично е установил нарушението, така че до датата на налагане на санкцията, преклузивният срок за ангажиране на отговорността е изтекъл. Нямам искания за събиране на други доказателства. Считам делото за изяснено от фактическа страна.

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна следва да приеме като писмени доказателства документите, съдържащи се в административната преписка и представеното като допълнение към същата разпореждане с писмо вх.№ 2119/29.03.2021г. при АдмС – Хасково. Същевременно съдът намира, че преписката  не е пълна, тъй като ответникът не е представил доказателства, от които да е видно дали  Заповед с № 272з-1092/08.04.2020г. на Директора на ОД на МВР – Хасково, която е цитирана в обжалваната заповед, е връчена на жалбоподателя и на коя дата е сторено това, поради което и ще следва да бъде задължен ответникът в 14-дневен срок от получаване на съобщението на съда, да представи документи, удостоверяващи тези обстоятелства или респективно, ако не разполага с такива, да уведоми писмено за това  по делото в посочения срок.

Водим от горното съдът

                                   О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№1641/08.03.2021г. – от лист 5 до лист 41 по делото; заверено копие от разпореждане от 17.09.2020г. на Директора на ОД на МВР – Хасково.

ЗАДЪЛЖАВА ответника в 14-дневен срок от получаване на съобщението на съда да представи писмени доказателства, от които да е видно на коя дата Заповед № 272з-1092/08.04.2020г., издадена от Директора на ОД на МВР – Хасково, е връчена на жалбоподателя З.Т.И., респективно, ако ответникът не разполага с такива доказателства, в посочения от съда 14-дневен срок да уведоми писмено за това по делото.  

С оглед необходимостта да бъдат събрани доказателства, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата и час, водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 01.06.2021г. от 10:00 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

Да се изпрати съобщение до ответника за указанията на съда.

Заседанието приключи в 10:15 часа.

Протоколът се изготви на 20.04.2021 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: